homeopathie abcoude amsterdam facebook
homeopathie abcoude amsterdam netje reezigt

Peter is een grote man van 44 jaar. Hij heeft de ziekte van Crohn, een chronische ontsteking van de darmwand.


Dit is een auto-immuunziekte en als gevolg van die ziekte heeft hij vaak last van diarree, buikpijn, koorts, geen eetlust en dan valt hij ook af.

Hij komt joviaal over, heeft een vlotte babbel en vertelt open en zonder gêne over zijn klachten en wat het met hem doet. "Het ergste is dat ik niet kan doen wat ik wil. Ik voel me belemmerd. Ik wil zo graag veel reizen en dat wordt moeilijk met deze ziekte. Ik lees veel over andere culturen en landen, dat is echt een hobby."

De klachten zijn ontstaan toen hij zakte voor zijn eindexamen en iedereen zei dat hij dom was. "Ik had na school een wereldreis willen maken met mijn beste vriend en die ging toen niet door. In plaats daarvan ben ik me enorm gaan bewijzen dat ik niet dom was. Naar buiten toe leek het alsof het me niet interesseerde en ik deed ter compensatie heel vrolijk, maar ik voelde me vanbinnen heel onzeker. Ook toen voelde ik me heel erg vastzitten. Ik wilde niet meer naar school, maar had weg willen gaan, me vrij voelen, doen wat ik leuk vond en leren van andere culturen. Maar ik moest dat eindexamen halen om Culturele Antropologie te studeren." Ik geef Peter een passend middel en zijn klachten worden snel minder heftig.

We zijn inmiddels een jaar verder en Peter heeft nog maar zelden last van diarree en buikpijn. Terug >