homeopathie abcoude amsterdam facebook
homeopathie abcoude amsterdam netje reezigt

Marina (34 jaar) is 26 weken zwanger van haar tweede kindje en heeft veel last van migraine.


Dit had zij al voor de zwangerschap, maar het is nu erger dan ooit en ze wil/mag geen zware medicijnen slikken om de groei van haar kindje niet in gevaar te brengen.

Ze heeft twee keer per week een aanval, die begint met donkere vlekken in haar gezichtsveld. Daarna ziet ze een soort flikkeringen, komt de hoofdpijn op en wordt ze heel moe. Op dat moment moet ze zo snel mogelijk naar bed, met de gordijnen potdicht en het moet doodstil zijn om haar heen.

In het eerste consult bespreken we hoe ze het ervaart en ze vertelt dat zich tijdens zo'n aanval tekort voelt schieten als moeder voor haar oudste kindje. "Hij heeft mijn zorg nodig en ik kan dat dan niet geven. Ik lig me zorgen te maken of hij het wel redt zonder mij, hij is nog zo klein". Ze vertelt dat ze de migraine heeft vanaf dat haar moeder overleed toen zij 15 jaar was. "Het gebeurde heel plotseling. Er was niets aan de hand en toen ineens was ze dood (hartstilstand). Het leek alsof de bodem onder mijn voeten wegviel. Ik had een hele hechte band met m'n moeder, zij was alles voor me. Ik mis haar nog steeds enorm. Zeker nu ik zelf kinderen krijg. Ik had dat zo graag met haar willen delen."

Ik schrijf Marina een passend middel voor. Al in het volgende consult voelt ze verbetering. Ze heeft minder aanvallen gehad en als ze migraine heeft voelt het minder heftig. Ik zie Marina nog een aantal keer en de verbetering in de hoofdpijn zet zich voort. Daarnaast voelt ze zich veel energieker, slaapt beter, maakt zich minder zorgen over haar zoontje en het verdriet om het verlies van haar moeder wordt rustiger. "Het is alsof ik mijn moeder eindelijk kan loslaten." Terug >