homeopathie abcoude amsterdam facebook
homeopathie abcoude amsterdam netje reezigt

Dennis is 9 jaar en heeft enorme last van keelpijn. Daarnaast heeft hij regelmatig angstaanvallen.


Het is een zacht jongetje. Zijn moeder vertelt dat hij zich altijd ondergeschikt opstelt. Hij laat anderen voor hem beslissen. Hij wordt gepest op school. Hij reageert dan niet echt, maar kruipt in een hoekje. Maar als het te erg wordt kan hij ineens heel agressief worden. Dan slaat hij erop los.

De keelpijn en de angsten zijn ongeveer tegelijkertijd ontstaan nadat Dennis door een groepje jongens is klemgereden. "Ik reed op de fiets en zij hielden me tegen. Ze dreigden om me in elkaar te slaan. Ik was heel bang en heb niets gezegd. Zij zijn zoveel sterker dan ik omdat ze met z'n allen zijn. Gelukkig gebeurde er niks en ben ik snel naar huis gefietst." Sindsdien is hij heel bang als hij groepen met kinderen ziet. "Ik ben dan altijd bang dat ze mij wat aandoen". Hij droomt over slangen die hem wurgen en wordt dan heel angstig en drijfnat van het zweet wakker. De keelpijn voelt brandend en is heel pijnlijk. Het zit soms aan de ene kant en dan weer aan de andere kant van zijn keel. De pijn kan doortrekken naar zijn oren. Het liefst wil hij dan wat koud drinken, dat verzacht de keelpijn.

Ik geef Dennis een dosis van een middel dat past bij het totaalbeeld van zijn klachten. In het volgende consult vertelt zijn moeder dat het opvallend is hoeveel zekerder Dennis zich voelt. Hij pikt het pesten niet meer, wordt niet meer agressief maar zegt rustig en duidelijk dat hij het niet meer wil en wordt daardoor ook niet meer gepest. De angstige dromen heeft hij niet meer gehad. De keelpijn was er nog wel maar iets minder. In de consulten daarna gaat het met Dennis elke keer beter. Hij is rustig, zeker van zichzelf en de keelpijn is weggegaan en niet meer teruggekomen. Terug >